Classic van de week #2

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wij van Sonboronic hebben een passie voor muziek, ook al zijn we 3 jonge kerels uit het jaar 92/93 hebben wij toch zeker wel verstand van klassiekers. Vandaar dat wij op het idee gekomen zijn om te beginnen met een wekelijkse artikel genaamd Classic van de week.

Iets later dan normaal, maar we zijn toch weer terug met de “Classic van de week” editie numero 2. Voor wie nog niet bekend is met dit wekelijkse artikel verwijs ik door naar de vorige editie van de classic van de week (je kan erop klikken), hier wordt haarfijn uitgelegd wat het precies inhoud.

En de tracks die deze week tot classic van de week bekroond kunnen worden zijn:

  • Son: Kanye West – Through The Wire
  • Bo: N.E.R.D. – Rockstar 
  • Ro: UGK  feat. Zro & Young Jeezy – Get Throwed

De winnaar van deze week met 2 stemmen tegen 1 is.

Zoals je kan zien is het “Through The Wire” van Kanye geworden, het is de 2e keer dat Sonny (Ik dus Woop Woop) de winnaar is geworden van de classic van de week. Ik heb deze track gekozen om verschillende redenen, om te beginnen ben ik een grote fan van Kanye en ken ik nagenoeg al zijn tracks uit mijn hoofd. Maar deze track, eigenlijk het hele album waar deze track op staat (College Dropout) is zo geniaal. Muzikaal, tekstueel, flow, boodschap, dit album heeft alles en word zodoende gezien als 1 van de beste Kanye albums ooit.

Maar de echte reden waarom ik deze track heb gekozen is, omdat dit liedje eigenlijk de introductie was van Kanye als rapper bij het grote publiek. Vanuit deze track was al te horen dat hij een grote zou worden en dat heeft hij zeer zeker waargemaakt, niet alleen als rapper maar ook als producer. De soulfull Kanye feeling is op de beat (waar Erykah Badu voor is gesampled) is ook op deze track goed terug te horen.

Om het samen te vatten, deze track is een classic omdat wat hierna eigenlijk gebeurde de Hip-Hop totaal heeft veranderd.

Son

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: