Classic van de week #1

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Wij van Sonboronic hebben een passie voor muziek, ookal zijn we 3 jonge kerels uit het jaar 92/93 hebben wij toch zeker wel verstand van klassiekers. Vandaar dat wij op het idee gekomen zijn om te beginnen met een wekelijkse artikel genaamd Classic van de week.

Voor wie het niet weet, het team van Sonboronic bestaat uit 3  jongens met de namen Son(ny), Bo(s) ( ja lieve lezers hij heet echt Bos, ik verbaasde mij daar ook over toen ik hem leerde kennen) en Ro(gerio). De naam Sonboronic komt dan ook van de eerste paar letters van onze namen samengevoegd en nic erachter geplakt om het wat logischer te laten klinken.

Terug naar de “Classic van de week”, deze komt tot stand door de 3 leden zelf, elk van ons kiest een old school track uit waarvan wij denken dat die zich in een rijtje van klassiekers bevind. Onderling stemmen wij welke track de klassieker van de week is, omdat het team uit 3 personen bestaat zal er altijd een 2 tegen 1 situatie ontstaan. De gelukkige winnaar van deze verkiezing krijg dan ook de eer om het artikel te schrijven en om de track weer een beetje in een spotlight te plaatsen.

De tracks die deze week door de leden verkiesbaar werden gesteld tot “Classic van de week” waren:

  • Son: Ginuwine – Pony
  • Bo: 50 Cent feat. Nate Dogg – 21 Questions
  • Ro: The Diplomats feat. Cam’Ron & Juelz Santana – Dipset Anthem

En de winnaar van de eerste “Classic van de week” met een stemming van 2 tegen 1 is:

Zoals jullie konden horen is dit Ginuwine – Pony, deze track komt uit het jaar 1996 en was de babymaking track van dat moment. Persoonlijk zat ik heel erg te twijfelen tussen deze track en de track Differences die eveneens van Ginuwine is. Mijn keuze is toch op Pony gevallen, puur om het feit dat deze track een grotere impact heeft gehad in de muziek en vandaag de dag bij vele mensen nog steeds bekend in de oren klinkt. Tegenwoordig hebben we zangers als Trey Songz, Ne-Yo en Omarion die dit kunstje (babymaking music) proberen te flikken, ik zeg niet dat het allemaal slecht is, maar laten we eerlijk wezen het haalt bij lange na niet het niveau van deze track. Als een track mij na zoveel jaren nog kan boeien, als ik de beat nog steeds zo geweldig vind en als deze track zelfs nog word gesampled door Rihanna voor de track Jump” van haar nieuwe album. Dan mag deze track zich met recht “Classic van de week” noemen.

Son

Advertenties

een reactie

  1. […] Voor wie nog niet bekend is met dit wekelijkse artikel verwijs ik door naar de vorige editie van de classic van de week (je kan erop klikken), hier word haarfijn uitgelegd wat het precies […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: